5 backlinkkiä, jota et vielä ole hankkinut sivustollesi (osa 1)

5 backlinkkiä, jota et vielä ole hankkinut sivustollesi (osa 1)

Backlinkkien, eli toisilta sivustoilta tulevien linkkien, hankinta on elintärkeää hakukoneoptimoinnissa. Linkit auttavat Googlea löytämään sivustosi ja hyviltä (luotettavilta, hyvännäköisiltä, laadukkailta, alkuperäisiltä) sivuistoilta tulevat linkit kasvattavat sivustosi luotettavuutta ja suosiota Googlen silmissä.

Yksittäiset linkit ovat erittäin arvokkaita koska hyvien linkkien hankinta on vaikeaa. Yhden laadukkaan linkin hinnaksi arvioidaan noin $200 mm. tässä Quora-keskustelussa. Mielestäni tämä arvio on lähellä linkin todellista arvoa, ottaen huomioon että linkkaaminen useimmiten vaatii esim. artikkelin kirjoittamista.

Tehdessäni hakukoneoptimointia asiakkailleni ja omille sivuistoilleni olen löytänyt muutamia paikkoja joista backlinkin saaminen on helppoa. Ajattelin nyt jakaa muutaman näistä paikoista sinulle, jotta sinä voit hyödyntää niitä parantaessasi oman sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa.

5 helposti toteutettua ideaa backlinkkejä varten

1. Lahjoita $25 Picjumbo.com sivustolle

Picjumbo.com kerää sivustolleen laadukkaita stokkikuvia joita saa käyttää ilmaiseksi. Lahjoittamalla vähintään $25 pääset sivuston Hall of Fameen ja saat backlinkin omalle sivustollesi.

2. Lisää sivustosi R-TT hakemistoon

R-TT Directory on ilmainen linkkihakemisto johon kuka tahansa saa lisätä linkin omalle sivustolleen.

3. Kirjoita uutinen/lehdistötiedote MyNewsDeskiin

MyNewsDesk on maailmanlaajuinen sivusto jonne yritykset julkaisevat uutisia ja lehdistötiedotteita. Kirjoita lehdistötiedote ja lisää siihen linkki omalle sivustollesi!

4. Luo Google+ profiili

Tiesitkö että Google+ profiiliin kuvaukseen pystyy lisäämään linkin? Kyllä, näin on! Luo siis itsellesi profiili, kirjoita kuvaus ja lisää kuvaukseen linkki omalle sivustollesi.

5. Osta toisenlainen yrityslahja

Toisenlaisen yrityslahjan ostajana saat linkin + kuvauksen + logon osoitteeseen Toisenlainenlahja.fi sivustolle. Tee hyvä teko niin sinut palkitaan laadukkaalla backlinkillä!


Sampsa Vainio

30-vuotias yrittäjä, freelanceri & digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Blogissani pyrin jakamaan parhaat vinkkini internetmarkkinoinnin parantamiseen ja tuottavuuden maksimointiin.

comments powered by Disqus