Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools (GWT) on varsinkin vanhan koulukunnan hakukoneoptimoijien ykköstyökalu. Työkalu on täysin ilmainen ja kuka tahansa voi ottaa sen käyttöön sivustolleen olettaen että hänellä on joko pääsy palvelimelle jossa sivusto sijaitsee tai että hänellä on Admin-oikeudet kyseisen sivuston Google Analyticsiin.

Seuraa avainsanarankingejä Webmaster Toolsissa

GWT näyttää sinulle millä avainsanoilla kävijät ovat löytäneet sivustollesi orgaanisista hakutuloksista, kuinka monta näyttöä (impression) olet saanut milläkin avainsanalla sekä mikä sivustosi klikkausprosentti on avainsanoille. Näet myös millä sijalla sivustosi keskimäärin näkyy orgaanisissa hakutuloksissa ja voit seurata dataa muutaman kuukauden ajalta.

Googlen tärkeät viestit ja ilmoitukset

Mistä tiedät että sivustosi on saanut rangaistuksen Googlelta? Ensimmäinen paikka mihin saat ilmoituksen asiasta on Google Webmaster Tools. Täällä Google ilmoittaa sinulle kaikista ongelmista sivustosi kanssa (404-virheet, käytettävyysongelmat, spam-linkit jne.) ja voit myös reagoida niihin käyttämällä esim. Disallow Toolia spam-linkkien torjuntaan.

Sitemap.xml

Google Webmaster Toolsin kautta voit myös ladata sivustollesi sitemapin, eli sivustokartan, joka auttaa Googlea löytämään kaikki sivustosi alasivut ja näin ollen auttaa hakukoneoptimoinnissa. XML-sitemapin voit luoda esim. osoitteessa https://www.xmlsitemaps.com/ tai käyttämällä Yoast WordPress SEO pluginiä jos sinulla on WordPress-sivusto.


Sampsa Vainio

30-vuotias yrittäjä, freelanceri & digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Blogissani pyrin jakamaan parhaat vinkkini internetmarkkinoinnin parantamiseen ja tuottavuuden maksimointiin.

comments powered by Disqus