Responsiiviset verkkosivut

Kehitän nopeita, mobiiliystävällisiä ja hakukoneoptimoituja sivustoja yrityksille

TL;DR

Hintaan vaikuttaa 3 eri asiaa: 1) kuinka vaativa/monimutkainen ulkoasu sivustolle on suunniteltu, 2) mahdolliset integraatiot ja muut tekniset toiminnot (verkkokauppa, ajanvaraus tms.), ja 3) aikataulu. Yleisesti ottaen minun toteuttamat sivustot ovat hinnaltaan noin 800 – 5000 euroa, ja valmista tulee viimeistään 2 kuukaudessa.

Tarjoan kuukausittaista ylläpitoa ja kehitystyötä niille asiakkaille jotka sitä kaipaavat. Työ voi sisältää mm. bugien korjaamista, uusien toimintojen lisäämisen, hakukoneoptimointia ja tietoturvasta huolehtimisen.

Hieno homma, mutta… Yrityksen kotisivuihin liittyy nykyään paljon muutakin kuin pelkät sivut. Mitä hyötyä niistä sivuista on, jos ei kukaan löydä sinne (hakukonenäkyvyys) tai jos niiden kautta ei tule kauppaa? Minulta ette siis osta pelkkiä kotisivuja, vaan koko paketin:

  • nopeat, käyttäjäystävälliset sivut,
  • tehty alusta alkaen hakukoneystävällisiksi,
  • analytiikka kuntoon: laitan Google Analyticsin ja Google Search Consolen toimimaan heti,
  • suunniteltu alusta alkaen liiketoiminnan tavoitteet mielessä (tarjouspyynnöt, yhteydenotot jne.),
  • kuukausittaisen ylläpidon ansiosta ette jää yksin mahdollisten ongelmien ja kehitysideoiden kanssa.

En suunnittele logoja tai yritysilmeitä, mutta pystyn suunnittelemaan hyvännäköisen ilmeen verkkosivuille, jos annat minulle osviittaa väreistä, fonteista, fiiliksestä, kuvamaailmasta yms. Jos sinulla on graafikko tai AD valmiina, niin teen mielelläni heidän kanssa yhteistyötä (eli vastaan teknisestä toteutuksesta).

Noin 99 % kaikista tekemistäni sivustoista ovat tehty WordPressin päälle, mutta minulla on myös kokemusta mm. Squarespacesta. Teen aina asiakkaalle oman teeman WordPressiin, ja siihen hyödynnän usein Bootstrapia, Advanced Custom Fieldsiä ja Elementoria.

Mitä hyötyjä responsiiviset kotisivut tuovat?

Oikein toteutettuna responsiiviset kotisivut ovat nopeammat, käyttäjäystävällisemmät ja tehokkaammat asiaskashankinnassa. Lisäksi sivujen kehitys ja ylläpito on kustannustehokasta, sillä on kyse vain yhdestä sivustosta eikä erillisistä desktop / mobiili -versioista.

1. Säästä aikaa ja rahaa

Responsiivisten verkkosivujen kehitys on huomattavasti nopeampaa ja kuin esim. mobiili-applikaatioden kehitys tavallisten nettisivujen lisäksi. Ja koska aika on rahaa, ovat responsiiviset kotisivut myös kustannustehokkaammat. Säästät myös siinä että sinulla on vain yhdet sivut joiden ylläpidosta täytyy huolehtia.

2. Alhaisempi Bounce Rate, parempi konversio-aste

Mobiili-ystävällinen sivusto on käyttäjäystävällisempi. Tästä syystä he viettävät enemmän aikaa sivustollasi ja tutustuvat sisältöösi tarkemmin. Näistä syistä myös konversio-asteesi kasvaa mobiilikäyttäjille ja saat hankittua enemmän asiakkaita.

3. Paranna hakukonenäkyvyyttä

Responsiivinen sivusto tekee hyvää hakukonenäkyvyydelle. Vuodesta 2015 lähtien Google on priorisoinut mobiili-ystävällisiä sivustoja hakutuloksissa.

Esikatselu mobiilissa
Google Chrome selaimella voit tarkistaa miltä sivustosi näyttää eri mobiililaitteilla.

Miksi tilata responsiiviset kotisivut minulta?

En ole graafikko tai AD joka helposti käyttää kokonaisen työpäivän muutaman pikselin siirtämiseen. Kehitän nopeita, hakukoneystävällisiä ja kaupallisesti tehokkaita sivustoja – sopivaan hintaan.

1. Unohda mielipiteet – laitan analytiikan kuntoon

Montako tarjouspyyntöä tuli viime kuussa? Entäpä mobiilikäyttäjien osuus näistä? Asennan tarvittavat analytiikka-työkalut sivustolle, jotta voit tehdä päätöksiä perustuen dataan – ei mielipiteisiin. Asennan aina Google Analyticsin, Search Consolen sekä Tag Managerin, ja laitan tärkeät tavoitteet (kuten tarjouspyynnöt) seurantaan.

2. Nopeus ja käyttäjäystävällisyys

Mitä hyötyä upeista nettisivuista on jos ei niiden kautta tule kauppaa? Minä kehitän nopeita ja käyttäjäystävällisiä sivustoja, joiden on tarkoitus olla kaupallisesti tehokkaita. Verkkosivut analysoidaan Google PageSpeed Insights työkalulla ja Pingdom Website Speed Testillä ennen julkaisua ja asennan sivustolle tarvittavat työkalut latausnopeuden parantamiseksi (mm. välimuistitus, kuvien minimointi).

3. Hakukoneoptimoidut kotisivut

Suunnittelen ja toteutan kotisivut alusta asti hakukonenäkyvyys mielessä. Suunnittelen sivuston rakenteen asiakkaidenne käyttämien avainsanojen perusteella, teen sivuista nopeat ja varmistan että hakukoneet varmasti pystyvät lukemaan kaiken oleellisen sisällön. Luon sivustolle XML-sivukartan, asennan Yoast SEO lisäosan ja annan tarvittaessa neuvoja optimointiin. Minulta voi myös ostaa hakukoneoptimointia erillisenä palveluna kotisivujen lisäksi.

4. Konversio, konversio, konversio

Jokaisella sivustolla on oltava tavoite; se voi olla esim. tuotteen myyminen, sähköpostilistan kasvattaminen tai saada uusia käyttäjiä SaaS-palveluun. Mikä tahansa tavoitteesi onkaan, tulee sivusto suunnitella sen mukaan, ja varmistaa että se latautuu nopeasti, on käyttäjäystävällinen ja herättää luottamusta.

5. En myy samaa pakettia kaikille

Monet mainostoimistot myyvät samaa pakettia eri kuorissa kaikille asiakkailleen. Minä en käytä valmiita WordPress-pohjia (ellei asiakas vaadi sitä), kehitän sivuston sinun tarpeiden ja toiveiden mukaan – niin että se palvelee sinun asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Verkkosivujen hinta ja aikataulu

Hintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten esim. sivuston laajuus, ulkoasun vaativuus ja tekniset ominaisuudet (esim. verkkokauppa, ajanvarausjärjestelmä, integraatiot muihin järjestelmiin). Mitä vaativammat nämä ovat, sitä enemmän aikaa kuluu ja sitä enemmän sivuston kehitys tulee maksamaan.

Hinta-arvio

Koska jokainen kehittämäni sivusto on erilainen, en voi antaa sinulle tarkkaa hintaa ennen kuin olen kuullut että mitä haluat. Tähän asti kehittämieni sivustojen hinta on ollut noin 800 – 5000 euroa. En kilpaile hinnalla, haluan tarjota laadukasta työtä.

Aikataulu

Riippuen sivuston koosta, graafisesta ulkoasusta ja toivotuista ominaisuuksista, voi sivuston kehittämisessä mennä vain viikko, tai vaativimmissa tapauksissa 1-2 kuukautta. Etsin ensisijaisesti asiakkaita joiden kanssa on hauskaa tehdä töitä ja jotka haluavat investoida sivuston jatkuvaan kehitykseen (esim. hakukoneoptimointiin, konversio-optimointiin tai latausnopeuden parantamiseen).

Tutustu tekemiini sivustoihin

Alla näet listan muutamista kehittämistäni sivustoista:

Linkkien rakentaminen

Linkkien rakentaminen lukeutuu Googlen mittarilla kolmen tärkeimmän hakutuloksiin vaikuttavan SEO-tekijän joukkoon.

Tuottavuuden parantaminen – 3 todistetusti toimivaa tapaa

Miten saada enemmän aikaan vähemmässä ajassa? Lue tästä vinkkini työajan tehostamiseen.

Google Display-mainonta

Google Display -mainonta tavoittaa 90 prosenttia kaikista internetin käyttäjistä ympäri maailman.

Google Analyticsin remarketing

Yhdistämällä Google Ads -tilisi Analyticsiin voit rakentaa tarkempia remarketing-listoja (yleisöja).

Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi voi siivittää yrityksesi parhaimmillaan menestykseen, kun taas sen puute voi tuhota hyvänkin bisneksen.

Verkkosivujen nopeuttaminen

Latausnopeuden parantaminen on tärkeää niin SEO:n, konversion ja käyttökokemuksen kannalta.

Sampsa Vainio on digitaalisen markkinoinnin konsultti

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 35-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 9 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 14.6.2023.