Tietoa minusta

One-man show nimeltä Digily Oy

Moi, hauska tutustua!

Mun nimi on Sampsa ja oon toi tyyppi tossa kuvassa. Olen 35-vuotias freelanceri, digitaalisen markkinoinnin konsultti ja niin sanottu Growth Hacker Helsingistä. Viimeiset 9 vuotta olen pyörittänyt yhden miehen digitoimistoa, jonka olen nimennyt Digily Oy:ksi.

Sampsa Vainio

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri – valmistuin keväällä 2014 Åbo Akademista, pääaineena tietojärjestelmätiede ja gradun kirjoitin luonnollisesti konversio-optimoinnista.

Aloitin koulunkäynnin Ahvenanmaalla, josta muutimme Norjaan. Asuimme Trondheimissa 6 vuotta jonka jälkeen palasimme Suomeen. Tampereella kävin Svenska samskolania, josta valmistuin ylioppilaaksi kesällä 2007. Suoritin asepalveluksen Dragsvikissä samana vuonna. Armeijan jälkeen muutin Turkuun opiskelemaan.

Olen asunut Helsingissä vuodesta 2014, mutta koska minulla paikkariippumaton työ, olen noin puolet vuodesta ulkomailla. Viihdyn hyvin Aasiassa, vietin paljon aikaa mm. Pohjois-Thaimaassa ja Espanjan aurinkorannikolla pelaamassa padelia.

Miten päädyin yrittäjäksi?

Ensimmäinen kesätyöni oli 14-vuotiaana pullokoneen hoitaja Puhakan K-Marketissa Turussa. Sen jälkeen toimin pitkään tennisvalmentajana Tampereen Tennisseurassa, ensin kesätyönä ja lukiosta valmistumisen jälkeen kokopäiväisenä.

Opiskeluaikana pelasin puoli-ammattilaisena nettipokeria, josta jäi käteen mm. toinen sija Pot Limit Omahan SM-kilpailuista vuonna 2010. Opiskelujen ohella tein myös hommia Kaj Arnölle, joka halusi jonkun tekevän hänelle nettisivuja ja hoitamaan hänen sosiaalisen median profiileja.

Eksyin myös Boost Turku Entrepreneurship Societyn tapahtumiin ja osallistuin kahteen kertaan heidän järjestämään Startup Journey kiihdytysohjelmaan. Tämä sytytti kipinän yrittäjyyttä kohtaan.

Kajn alaisuudessa ja Boostin projekteissa oppimani taidot auttoivat minua saamaan työpaikan Lyytillä – josta myös tuli ensimmäinen asiakkaani kun päätin perustaa oman firman vuonna 2014. Haluan kiittää Lyytin toimitusjohtajaa, Petri Hollménia, inspiraatiosta, kannustuksesta sekä siitä että hän auttoi minua saamaan ensimmäiset asiakkaani. Päätökseeni ryhtyä yrittäjäksi vaikutti myös se että molemmat vanhempani ovat yrittäjiä.

Olen saanut tehdä niin paljon töitä kun vaan jaksan tehdä. Laskuja olen lähettänyt yli 100 yritykselle (Suomeen, Ruotsiin, Maltalle yms.), mutta työskentelen pääsääntöisesti noin 15 vakituisen asiakkaan kanssa samanaikaisesti.

Mitä minä teen?

Lyhyesti sanottuna; koodaan nettisivuja, hankin niille liikennettä ja varmistan että kauppaa tulee.

Vahvuuteni on se että osaan kaikkia digimarkkinoinnin osa-alueita tarpeeksi hyvin. Pystyn itsenäisesti hoitamaan jokaisen osa-alueen koodaamisesta sähköpostimarkkinointiin ja hakukoneoptimoinnista A/B-testaukseen. Kehitän ja ylläpidän taitojani kehittämällä omia nettisivuja, myymällä verkkokursseja ja olemalla mukana kehittämässä startup-yrityksiä (eShop First, AIchologist ja SparkReceipt).

Filosofiani on yksinkertainen: haluan tienata elantoni sillä mitä rakastan tehdä. Olen erittäinen onnellinen että minulla on siihen mahdollisuus. Toisaalta, jokaisella meistä on kyllä mahdollisuus – mutta vain harva uskaltaa tarttua siihen.

Sampsan kotitoimisto ja tietokoneet

Miten minä työskentelen?

Työni vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja kovaa keskittymistä. Työskentelen parhaiten yksin, mutta tulen myös hyvin toimeen muiden kanssa. Suunnittelen työni hyvin; asetan seuraavan päivän tavoitteet valmiiksi edellisenä iltana ja merkkaan kalenteriini työaikaa (jolloin en anna kenekään häiritä) jokaiselle päivälle.

Käytän Pomodoro -tekniikkaa, eli työskentelen tehtävien parissa 45 minuutin ajan, jonka jälkeen pidän 15 minuutin tauon. Kun teen töitä, pidän puhelimeni äänettömällä, enkä selaa sosiaalisia medioita samalla. Luen sähköpostia 3 kertaa päivässä; aamulla, lounasaikaan ja kun lopetan työpäivän klo 16 aikoihin.

Työskentelytapaani on vaikuttanut suuresti mm. Cal Newport, Jason Fried ja Timothy Ferriss.

Rakastan yrittämisen tuomaa vapautta ja pyrin nauttimaan siitä mahdollisimman paljon, esim. keväällä 2017 työskentelin etänä Etelä Amerikassa 2 kuukauden ajan (Limassa ja Buenos Airesissa) ja nykyään asun käytännössä puolet vuodesta Thaimaassa. Koska suunnittelen työni hyvin ja keskityn oikeiden töiden tekemiseen, voin pitää työpäiväni lyhyinä ja myös elää elämää toimiston ulkopuolella.

Kuka Sampsa on toimiston ulkopuolella?

Rakastan työtäni ja se on suuri osa elämääni. Nautin silti enemmän vapaa-ajasta ja tavoitteeni on ottaa säännöllisesti etäisyyttä työhön mm. matkustelemalla, urheilemalla ja kehittämällä itseäni (esim. lukemalla kirjoja ja opiskelemalla kieliä).

Kiinnostuksen kohteet

Minua kiinnostaa teknologia ja kaikki siihen liittyvät asiat, kuten Applen tuotteet, ohjelmointikielet, Artificial Intelligence, Virtual Reality ja Dronet. Olen myös kiinnostunut talouteen ja sijoittamiseen liittyvistä asioista, kuten passiivisesta tulosta ja osakesijoittamisesta. Yksi tavoitteistani onkin elättää itseni pelkillä passiivisilla tulonlähteillä.

Psykologia, ihmisen mieli ja itsensä kehittäminen kiinnostavat minua kovasti ja olen utelias oppimaan lisää. Koen että minulle on ollut valtavasti hyötyä siitä että olen lukenut aiheeseen liittyviä kirjoja ja suosittelen lämpimästi mm. näitä:

The 4-Hour Work Week

Deep Work: New Rules for Focused Success in a Distracted World

Thinking, Fast and Slow

Mindset: How You Can Fulfil Your Potential

The Power of Habit: Why We Do What We Do, and How to Change

Hooked: How to Build Habit-Forming Products

Influence: The Psychology of Persuasion

My Life in Advertising and Scientific Advertising

Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action

Vaellus Machu Picchuun
Vuonna 2017 suoritin 4-päivän vaelluksen Machu Picchuun.

Harrastukset

Hyvä fyysinen kunto ja terveelliset elämäntavat ovat avaimet töissä jaksamiseen. Urheileminen on aina ollut minulle tärkeää. Nuorempana pelasin jalkapalloa, josta siirryin kuitenkin vanhempieni innoittamana tenniksen pariin. Olen pelannut tennistä lähes koko elämäni ja kilpailin siinä noin 5 vuoden ajan kunnes opiskeluelämä vei voiton.

Viihdyn ulkona luonnossa, se toimii hyvänä vastapainona tietokoneen äärellä vietetylle arjelle. Vaellus, retkeily ja maastopyöräily ovat suosikkilajini nykyään. Valokuvauksen, etenkin action kameralla, voisi myös luetella yhdeksi harrastuksistani.

Tykkään myös padelista, lenkkeilystä, maantiepyöräilystä, kamppailulajeista ja käyn säännöllisesti kuntosalilla. Vuonna 2016 aloitin myös joogan, koska huomasin että jostain kumman syystä en olekaan enää yhtä notkea kuin 12-vuotiaana.

Sampsa Vainio on digitaalisen markkinoinnin konsultti

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 35-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 9 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 5.5.2024.