Google Analytics

Google Analytics kävijäseuranta

Google Analytics on digimarkkinoijan ja kaikkien verkkosivustojen kanssa työskentelevien perustyökalu kävijäseurantaan. Analytics on täysin ilmainen, tarvitset vain Google-tilin ja voit aloittaa käytön asentamalla seurantakoodin sivustollesi. Google Analyticsistä on toki olemassa myös Premium versio, mutta se on suunnattu vain suurimmille yrityksille.

Google Analytics ominaisuudet

Työkalulla voit seurata kaikkea mitä verkkosivustollasi tapahtuu. Seuraa muun muassa seuraavia asioita:

  • ketkä vierailevat sivustollasi (ikä, sukupuoli, kiinnostuksen kohteet, kotimaa, kieli, kaupunki),
  • mistä liikenne sivustollesi tulee (orgaaninen, maksettu, viittaava, sosiaaliset mediat),
  • mitä vierailijat tekevät sivustollasi (mitä sivuja he lukevat eniten, miten he liikkuvat sivulta toiselle),
  • myynnit, tilaukset ja muut konversiot (kuinka usein tavoitteet toteutuvat, kuinka paljon myyntiä)

Google Analytics kävijäseuranta ja raportointi

Kampanjoiden seuranta

Tärkeimpänä Google Analyticsissä on kaiken verkkomainonnan analytiikan seuranta, eli voit seurata kaikkien kampanjoidesi edistystä ja tuottoa yhdestä paikasta.

Kampanjoiden seurantaa varten kannattaa käyttää Googlen URL-builderiä, jotta saat varmasti kaiken liikenteen ja kaikki liikenteenlähteet talteen. Tutustu URL-builderiin tästä.

Raportointi

Toinen tärkeä ominaisuus Google Analyticsissä on raportointi. Työkalu soveltuu mainiosti erilaisten raporttien laatimiseen, tässä auttaa erityisesti se että voit suodattaa liikenteen hyvin tarkasti esim. tietylle ajanjaksolle tai ottaa mukaan liikenteen vain yhdestä tietystä lähteestä. Kaikki raportit voidaan tallentaa Analyticsistä PDF-tiedostoiksi tai ne voidaan ajastaa ja lähettää automaattisesti esim. asiakkaan sähköpostiin.


Sampsa Vainio

30-vuotias yrittäjä, freelanceri & digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Blogissani pyrin jakamaan parhaat vinkkini internetmarkkinoinnin parantamiseen ja tuottavuuden maksimointiin.

comments powered by Disqus