Affiliate markkinointi

Tienaa lisätuloja nettisivujen kautta / maksa ainoastaan tuloksista

TL;DR

Internetmarkkinoinnin muoto, jossa julkaisija (esim. bloggaaja, tubettaja tms.) lähettää liikennettä mainostajalle (joka voi olla mikä tahansa yritys – verkkokauppa, ohjelmistoyritys jne.), ja saa komission tuloksista (esim. ostoista, rekisteröinneistä tms.). Tämä tunnetaan myös nimellä kumppanuusmainonta.

Julkaisijana sinulla on mahdollisuus tienata passiivisia lisätuloja nettisivujen, blogin, Youtube-kanavan tai SoMe-profiilin kautta.

Mainostajana saat hankittua kohdennettua liikennettä sivustollesi, ja maksat vain mikäli saat tuloksia (eli jos kävijä tekee ostoksen tai rekisteröityy käyttäjäksi palveluusi tms.).

Suurimmat julkaisijat ovat kymmenien työntekijöiden yrityksiä jotka promoavat mm. kulutusluottoja ja/tai kasinopelejä netissä. He tienaavat satoja tuhansia tai jopa miljoonia vuosittain (esim. Pat Flynn). Toki yleisempää on että yksittäinen julkaisija tienaa muutamia satoja euroja kuukaudessa. Kaikki riippuu luonnollisesti omasta työpanoksesta, sivuston aiheesta, liikenteen määrästä ja laadusta jne.

Mainostajana sinä maksat ainoastaan tuloksista, eli vain kun joku lähettää sinulle maksavan asiakkaan. Voit itse määrittää minkälaisen komission tarjoat julkaisijoille: vaikkapa kiinteä 50 €/rekisteröitynyt käyttäjä tai 8 % ostoskorin loppusummasta. Affiliate-verkko laskuttaa komissiot teiltä ja tilittää ne julkaisijoille. Laskuun lisätään myös verkon komissio (joka on luokkaa 20-30 %).

Affiliate markkinointi perustuu kumppanuuteen

Mitä jos joku lähettäisi sinulle satoja tai tuhansia kävijöitä verkkokauppaasi ja maksat siitä vain ja ainoastaan jos he ostavat sinulta jotain? Tämä on affiliate markkinoinnin (tai kumppanuusmainonnan) periaate.

Google Adsissä (entinen AdWords) sinä maksat klikkauksista, eli joudut pulittamaan rahaa Googlelle vaikkei kukaan ostaisikaan sinulta mitään. Affiliate markkinointi on täysin erilaista.

Julkaisijat, eli niin sanotut affit, lähettävät kävijöitä verkkopalveluusi ja mainostaja (sinä) maksat heille komission jos kävijät ostavat tuotteen, tekevät tilauksen tai rekisteröityvät palveluusi.

Mainostajien ja julkaisijoiden välissä toimii niin sanottu affiliate-verkko. Verkko hoitaa seurannan, laskutuksen ja varmistaa että mainostajat löytävät heille sopivat julkaisijat.

Affiliate-verkot Suomessa

Alla olevilla verkoilla on toimintaa (ja osalla jopa toimistot) Suomessa. Tottakai voit hyödyntää myös ulkomaalaisia verkkoja, mutta niistä et luultavasti löydä suomalaisten yritysten kampanjoita.

 • Adtraction
 • Circlewise
 • Daisycon
 • Tradetracker
 • Adsninja
 • Tradedoubler
 • Adservice

Alkuun pääseminen on helppoa: liity verkkoon julkaisijaksi tai mainostajaksi, etsi ja rekisteröidy sinulle sopiviin kampanjoihin. Sen jälkeen voit (julkaisijana) lisätä linkit kotisivuillesi, blogiin, sähköpostiin tai esim. Facebook-sivulle.

Tarvitset jonkin median (kotisivut, blogi, uutiskirje, Facebook-sivu) jolla tavoitat ihmisiä. Minä olen keskittynyt luomaan erilaisia vertailusivustoja ja tietopaketteja, joista linkkaan pääasiassa verkkokauppoihin.

Ei mikään Get Rich Quick -scheme

Yleensä rahan tienaaminen netistä on pitkä ja kivinen tie, joka tuottaa vasta kuukausien päästä. Kotisivujen tai blogin perustaminen on nykypäivänä helppoa ja se onnistuu ilman koodaustaitoja. Sen sijaan liikenteen hankinta sivustolle on haastavaa.

Pat Flynn kiteyttää tämän hyvin lauseella Work Hard Now and Reap the Benefits Later.

Lisätietoa kumppanuusmainonnasta löytyy mm. tällä sivulla.

Tutustu minun kokemuksiin

Olen ollut aktiivinen julkaisija vuodesta 2015 lähtien. Kaikki alkoi yhdestä sivustosta, mutta nykyään pyöritän lähemmäs 20 sivustoa. Affiliate markkinointi on minulle tapa päästä eroon konsultin työstä – älä käsitä väärin, pidän työstäni mutta haluan vielä enemmän vapautta. Ja sitä saa passiivisella tulolla.

 1. parasta.fi
 2. sup-laudat.fi
 3. rahaanetista.fi
 4. aggregaatit.com
 5. actionkamerat.fi
 6. digikurssi.fi
 7. halkomakone.fi
 8. kaasujääkaappi.fi
 9. parkkivertailu.fi
 10. lumilinkovertailu.fi
 11. makuualusta.fi
 12. paviljongit.fi
 13. kamerakopterit.fi
 14. tradgardspaviljonger.se
 15. elverkpro.se
 16. garagetalt.se
 17. gasolgrillpro.se
 18. gasolkylskåp.com
 19. sup-brada.se
 20. airtrackmarket.com

Otathan minuun yhteyttä mikäli sinua kiinnostaa yhteistyö sivustojeni kanssa. Olen avoinna kaikille ehdotuksille. Mikäli olet mainostajan roolissa, voit myös rekisteröityä yllä oleviin affiliate-verkkoihin ja etsiä minut käsiini sitä kautta.

Verkkosivujen nopeuttaminen

Latausnopeuden parantaminen on tärkeää niin SEO:n, konversion ja käyttökokemuksen kannalta.

Verkkosivuston rakenne

Verkkosivuston rakenne saattaa herkästi jäädä liian vähälle huomiolle hakukoneoptimointia tehtäessä. Tämä on iso virhe, sillä verkkosivuston rakenteen merkitystä ei sovi vähätellä.

Google Demand Gen

Discovery-kampanjat siirtyivät historiaan ja korvaajaksi tuli Google Demand Gen.

WordPress-sivuston hakukoneoptimointi opas

Näin teet WordPress -sivustosta hakukoneystävällisen.

Google Ads -hintatarjousstrategiat

Tutustu Google Ads -hintatarjousstrategioihin. Opi valitsemaan oikea strategia kampanjasi tavoitteiden saavuttamiseksi ja tehosta tuloksia.

Hyvä laskeutumissivu – 20 vinkkiä joiden avulla onnistut

Laskeutumissivu on yksittäinen alasivu jolle voit ohjata kävijät esim. mainoksista.

Sampsa Vainio on digitaalisen markkinoinnin konsultti

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 35-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 9 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 14.6.2023.