Verkkosivujen ylläpito

Turvaa sivustosi, varmista toimivuus ja kasvata kävijämäärää

Sampsa Vainio hoitaa verkkosivujen ylläpidon kuukausisopimuksella

Miksi kotisivut tarvitsevat ylläpitoa?

En tarkoita ylläpidolla pelkästään teknistä toimivuutta ja asiakkaan toivomia korjauksia. Ylläpito on kehitystyötä, jonka tarkoitus on tehdä sivustosta käyttäjäystävällisempi sekä hankkia sinne lisää liikennettä, jotta yritys voi kasvattaa liiketoimintaansa.

Yrityksen kotisivut jäävät helposti tuuliajolle kun omilla työntekijöille ei ole riittävää osaamista tai aikaa kehitystyöhön.

  • Pitämällä tekniikan ajan tasalla estät hakkeroinnit
  • Kehittämällä sivustoa säännöllisesti liikenne kasvaa ja kävijät viihtyvät paremmin
  • Saat mielenrauhan kun tiedät että minä seuraan sivuston toimivuutta
  • Pysyt kärryillä sivuston kehityksestä kuukausiraportin ansiosta

Verkkosivujen ylläpito on tärkeää nykypäivänä mikäli yrityksesi haluaa kasvaa.

Mitä ylläpito sisältää?

Seuraavaksi esittelen mitkä ovat minun mielestäni tärkeimmät osa-alueet ylläpidossa.

WordPressin päivitykset

Uusia WordPress-päivityksiä tulee noin kerran kuukaudessa. Päivityksissä on yleensä korjattu bugeja ja tietoturva-aukkoja, joten on erittäin tärkeää että sivustosi pyörii aina uusimman version päällä. WordPressin päivittäminen uusimpaan versioon ei yleensä aiheuta ongelma, mutta on hyvä käytäntö kopioida sivusto testiympäristöön ja varmistaa siellä että uusin versio toimii moitteettomasti sinunkin sivustolla.

WordPress teeman päivitykset

Päivityksiä sivustosi teemaan tulee aina silloin tällöin. Jos olet tehnyt koodimuutoksia (esim. CSS-koodiin) suoraan teemaan, menetät kaikki nämä muutokset päivittäessäsi teeman. Kaikki muutokset tulee tehdä ns. child-teemaan. Kun muutokset on tehty lapsiteemaan, voit huoletta päivittää alkuperäisen teeman.

Lisäosien (plugins) päivitykset

Vanhentuneet lisäosat ovat tietoturva-aukko eikä niiden toimivuutta voi taata. Tämän takia myös näiden pitäminen ajan tasalla on tärkeää. Lisäosia päivittäessä täytyy aina tarkistaa ettei uudet versiot aiheuta ongelmia sivustolla (asetukset tai ominaisuudet voivat muuttua).

Varmuuskopiointi

Kaikki sivustosi sisältö ja teeman tiedostot tulee varmuuskopioida säännöllisin väliajoin. Tämä prosessi kannattaa automatisoida esim. suoraan palveluntarjoajan kautta tai käyttämällä BackUp WordPress lisäosaa. Minä otan sivustoista 2 varmuuskopiota kerran kuukaudessa ja tallennan ne kahteen eri paikkaan.

Toimivuuden valvonta

Sivuston ei tulisi lakata toimimasta ellei siihen tehdä muutoksia ja jokin menee pieleen, mutta kyllä näitäkin sattuu aina silloin tällöin (esim. tietokantayhteys katkeaa, muisti tai levytila loppuu kesken). Näissä tapauksissa on kätevää olla automaattinen seuranta, joka ilmoittaa heti jos sivusto on alhaalla. Minä saan tekstiviestin jos asiakkaani sivusto ei toimi ja pyrin aina reagoimaan 24 tunnin kuluessa.

Kehitystyöt

Kehitystyöt voi jakaa karkeasti kahteen eri kategoriaan: 1) asiakkaan toivomuksesta tehdyt pienet korjauset (esim. teksteihin tai kuviin), ja 2) toimenpiteet, jotka parantavat sivuston hakukonenäkyvyyttä tai käyttökokemusta (esim. sivuston nopeuttaminen).

Kuukausittaiseen ylläpitosopimukseen kuuluu 1-5 tuntia kehitystyötä, jotka voit käyttää mihin tahansa muutoksiin tai kehityksiin sivustolle. Jos tilaat esim. 3 tuntia kehitystyötä voidaan tästä käyttää 1 tunti siihen että teen toivomiasi muutoksia sivustolle ja 2 tuntia siihen että teen omatoimisesti esim. hakukoneoptimointia sivustolle.

Kuukausittainen raportointi

Harva tietää sivuston tilanteen: kuinka paljon kävijöitä viime kuussa oli? Miten liikenne on kehittynyt viimeisen 6 kk:n aikana? Kuinka monta tarjouspyyntöä nettisivujen kautta tuli viime viikolla?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen kuukausiraportissa. Raportti sisältää tärkeimmät luvut sivustosi kehityksen kannalta ja lisäksi kaikki edellisen kuukauden aikana tehdyt toimenpiteet sivustolle.

Hakukoneoptimointi nostaa sijoituksiasi hakutuloksissa

Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on kasvattaa orgaanista liikennettä sivustolle.

Konversio optimointi tuo sinulle lisää asiakkaita

Paranna konversiota testaamalla ja mittaamalla - kasvata sivustosi kautta tulevaa myyntiä.

Google AdWords mainonta – kohdennettua liikennettä

Tehokas tapa ohjata kohdennettua liikennettä sivustolle tai verkkokauppaan.

Mitä ylläpito maksaa?

Tarjoan 3 eri pakettia, riippuen tarpeistanne ja halustanne kasvaa.

Jokainen paketti sisältää WordPressin päivitykset (alusta, teemat ja lisäosat), varmuuskopioinnin sekä toimivuuden valvonnan. Ainoa ero pakettien välillä on ylimääräiselle kehitystyölle allokoitu tuntimäärä:

  1. Basic – 1 tunti kehitystyötä – hinta 149 € per kk
  2. Pro – 3 tuntia kehitystyötä – hinta 299 € per kk
  3. Super – 5 tuntia kehitystyötä – hinta 449 € per kk

Hintoihin lisätään alv 24 %. Laskutus 3 kk kerrallaan. Jos tilaat työt erikseen, laskutan jokaisesta toimenpiteestä 76,00 € + alv 24 % per tunti (minimilaskutus 0,5 tuntia).

Haluan ensisijaisesti työskennellä yritysten kanssa jotka näkevät kotisivujen ylläpidon ja kehityksen sijoituksena (ei kuluna). Investointi tuottaa itsensä takaisin mm. kasvaneella kävijämäärällä ja paremmin toimivalla sivustolla.

Älä missaa tilaisuuttasi - pyydä tarjous nyt

Valitsen asiakkaani tarkkaan ja otan vastaan vain rajoitetun määrän uusia toimeksiantoja joka kuukausi. Sinun kannattaa heti kysyä pystynkö auttamaan teitä - lupaan vastata jokaiseen tarjouspyyntöön.

Luen sähköpostia 2 krt päivässä ja pyrin aina vastaamaan 24 tunnin kuluessa.