Todella hyvä vaihtoehto perinteiselle kotimaiselle hostingpalvelulle

Kinsta

Mikä Kinsta?

Mikäli sana “hostingpalvelu” kuulostaa sinulle lähinnä heprealta, tällöin kannattaa vakaasti miettiä turvautumista alan ammattilaisen apuun – esimerkiksi tilanteissa, joissa olet laittamassa pystyyn verkkosivuja tai siirtämässä jo olemassaolevan verkkosivuston hostingpalvelusta toiseen.

Mikäli olet kuitenkin perillä asioista, tällöin tästä blogikirjoituksestani on eittämättä apua edellä mainitun kaltaisiin tilanteisiin.

Kinsta on siis jatkuvasti suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa kasvattava hostingpalvelu, jolla on asiakkaita yhteensä 128 eri maassa, eikä tämä ole mikään ihme: onhan kyseessä arvostettu ja myös täysin ansaitusti palkittu hostingpalvelu. Kinsta on rakennettu nimenomaan WordPress-julkaisujärjestelmän kautta toimivien verkkosivustojen luomiseen, ylläpitoon ja hallinnointiin.

Jos siis sinulla on WordPressiin rakennettu verkkosivusto, tai olet valikoinut sen ensimmäisen verkkosivustosi julkaisujärjestelmäksi, tällöin Kinsta on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Miten Kinsta eroaa muista hostingpalveluista?

Kinsta erottuu kilpailijoistaan päätöksellään erikoistua WordPress-sivustoihin. Toki tällaisen päätöksen tekeminen tarkoittaa sitä, että potentiaalinen asiakasryhmä on pienempi, mutta samaan aikaan WordPressin kohdalla puhutaan massiivisesta kohderyhmästä.

Päätös erikoistua juuri tähän nimenomaiseen kohderyhmään on ollut monessakin mielessä viisas. Ensinnäkin kyseessä on maailman suosituin verkkosivujen julkaisujärjestelmä ja toisekseen kaikkien Kinstan työntekijöiden keskittyminen ja osaaminen on saatu suunnattua yhteen ja samaan asiaan.

Siinä, missä monet Kinstan kilpailijat pyrkivät tarjoamaan palveluitaan useilla eri julkaisujärjestelmillä pyöriviin verkkosivustoihin ja pahimmillaan kipuilevat päätöksensä kanssa, Kinsta porskuttaa vauhdilla eteenpäin.

Puolestaan negatiivisessa mielessä Kinsta erottuu ainakin osasta kilpailijoistaan hintatasonsa osalta. Se ei missään nimessä revi yrittäjän kukkaroa riekaleiksi, mutta edullisin mahdollinen hostingpalvelu se ei ole.

Mutta sen, minkä tämä webhotelli häviää hinnassa, se korvaa melkoisen hyvin laadussa. Yhtiössä ollaan kirjaimellisesti täydellisyyttä tavoittelevia mielipuolia, ja se on totta kai asiakkaan näkökulmasta aina positiivinen asia. On nimittäin niin, että verkkosivustosi suoritustaso on isosti riippuvainen käyttämästäsi hostingpalvelusta. Google puolestaan arvostaa verkkosivujen suoritustason korkealle hakutulosrankingien määrittelyssä ja korkea ranking johtaa yleisesti ottaen parempiin tuloksiin. Näin ollen laadukas hostingpalvelu saattaa olla niin sanottu make it or break it -asia yrityksesi menestyksen osalta – etenkin, jos verkkosivustollasi on iso merkitys esimerkiksi liiketoimintasi tuloksen tai puhtaasti vaikka brändäämisen näkökulmasta.

Mutta, mihin sitten tämä Kinsta-sivustojen monia muita kilpailijoita korkeampi suoritustaso perustuu? Ennen kaikkea kahteen asiaan.

Kinstan niin sanottuna voimanlähteenä toimii Google Cloudflare VM:t. Näin ollen Kinstalla ei ylläpidä omia palvelinkeskuksia, vaan käytössä ovat erinomaisen suorituskyvyn takaavat Googlen pilvipohjaiset palvelinkeskukset. Suurin ero kilpailijoihin tulee kuitenkin siinä, että Kinstan käyttäjien kohdalla servereitä ei jaeta useiden eri verkkosivustojen välillä, vaan serverit ikään kuin vuokrataan yhdelle sivustolle. Tämä tarkoittaa sitä, että kuorma on luonnollisesti huomattavasti kevyempi, kun serverien ei tarvitse kannatella lukuisia eri sivustoja ja sitä kautta valtavaa määrää dataa. Tällä kaavalla lopputuloksena on nopeampi verkkosivusto, joka siis on paitsi käyttäjän, myös Googlen näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää.

Jos siis olet valmis käyttämään hieman enemmän rahaa hostingpalveluun ja tarvitset nimenomaan optimaalisen suorituskyvyn tarjoavan sivuston, Kinsta on kertakaikkisen erinomainen vaihtoehto jokaiselle yritykselle.

Onko Kinsta luotettava hostingpalvelu?

Kun esittelin edellä Kinstaa hostingpalveluna, mainitsin sanaparin “täydellisyyden tavoittelu”.

Tuo täydellisyyden tavoittelu näkyy myös tuloksien muodossa, mitä tulee Kinstan komeaan kasvutarinaan, sillä esimerkiksi Tooltester-sivusto rankkasi vuonna 2023 Kinstan parhaaksi WordPress-hostingpalveluksi. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Kinsta sai myös parhaan asiakastuen asiakkailleen takaavan webhotellin tittelin.

Tällaisia kunnianosoituksia ei jaella missään nimessä lämpimikseen, vaan ne ansaitaan. Kaiken toiminnan perusta on totta kai luotettavuus ja siinä Kinsta kunnostautuu upealla tavalla. Kinsta on valittu myös huipputason suorituskykyä tarjoavien hostingpalveluiden joukkoon viitenä vuotena putkeen, ReviewSignalin toimesta. CodeinWP on puolestaan nimennyt sen luotettavimmaksi hostingpalveluksi ja kaiken kaikkiaan Kinstalla on yli kymmenen vuoden kokemus alalta.

Jos siis olet päättänyt perustaa oman verkkosivuston tai siirtää nykyisen sivustosi uuteen webhotelliin, tällöin Kinstan tulee olla ehdottomasti yksi vaihtoehdoista.

Voivatko suomalaiset kotisivujen omistajat käyttää Kinstaa?

Asuitpa sitten missä maassa tahansa, Kinsta on aina vaihtoehto, kunhan verkkosivustosi on nimenomaan WordPress-pohjainen. Yhtiöllä on asiakkaita ympäri maailman, ja ainoa maanosa, joka sillä on vielä toistaiseksi valloittamatta, on Antarktis eli Etelämanner. Tämä tuskin lienee kenellekään yllätys, sillä etelämantereella surffailumahdollisuudet – ainakin internetin osalta – ovat äärimmäisen rajalliset; tarjolla olevat resurssit riittävät juuri ja juuri internetin selaamiseen ja sähköpostien lukemiseen.

Kinsta on myös niin sanotusti paikallinen hostingpalvelu, mikä isoilta osin selittää sen saamaa valtavaa arvostusta tarjoamansa asiakastuen osalta. Paikallisuus tarkoittaa nimittäin sitä, että yhtiö on palkannut henkilökuntaa eri puolilta maapalloa. Tämä puolestaan takaa sen, että asuitpa sitten millä aikavyöhykkeellä tahansa, palvelua on aina saatavilla. Tokikaan asiakaspalvelua ei ole tarjolla ainakaan vielä toistaiseksi suomeksi, mutta mikäli “lontoo” sujuu joissain määrin, tällöin saat ehdottomasti asiasi hoidetuksi.

Vaikka Kinsta ei ole suomalainen webhotelli, se voi hyvinkin olla se paras webhotelli juuri sinun tarpeisiisi – nimenomaan WordPress hosting -palveluna.

Millainen on Kinstan hinnasto ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla?

Kuten jo aiemmin tulin maininneeksi, Kinsta ei ole se halvin tarjolla oleva hostingpalvelu. Mutta mitä tämä käytännössä ottaen tarkoittaa? Halpa webhotelli voi maksaa niinkin vähän kuin alle kolme Yhdysvaltain dollaria kuukaudessa, mikä on euroissa mitattuna suurin piirtein saman verran. Tällöin asiakas saa kuitenkin tismalleen mitä tilaa eli vaatimattoman suorituskyvyn ja lähes satavarmasti ongelmia sivuston toimivuudessa.

Kinstan kohdalla puhutaan edullisimmillaan 35 Yhdysvaltain dollarin kuukausimaksusta, kun kyse on yhtiön tarjoamasta WordPress hosting -palvelusta. Huomio kannattaa kiinnittää kuitenkin siihen, millaista liikennettä sivustollesi on odotettavissa ja miten raskas sivustosi on. Kuukausihinta nimittäin määrittyy muun muassa sen mukaan, minkälaista liikennettä sivuston täytyy kyetä kannattelemaan:

  • Starter: 35 dollaria / kk – 25 000 kuukausittaista vierailua
  • Pro: 70 dollaria / kk – 50 000 kuukausittaista vierailua
  • Business 1: 115 dollaria / kk – 100 000 kuukausittaista vierailua
  • Business 2: 225 dollaria / kk – 250 000 kuukausittaista vierailua
  • Business 3: 340 dollaria / kk – 400 000 kuukausittaista vierailua
  • Business 4: 450 dollaria / kk – 600 000 kuukausittaista vierailua
  • Enterprise 1: 675 dollaria / kk – 1 000 000 kuukausittaista vierailua
  • Enterprise 2: 1 000 dollaria / kk – 1 500 000 kuukausittaista vierailua
  • Enterprise 3: 1 350 dollaria / kk – 2 000 000 kuukausittaista vierailua
  • Enterprise 4: 1 650 dollaria / kk – 3 000 000 kuukausittaista vierailua

Muistathan, että voit aina vaihtaa seuraavaan vaihtoehtoon verkkosivustosi liikennemäärien ja tallennustarpeiden kasvaessa! Mikäli määrät ylittyvät kalenterikuukauden sisällä, veloitetaan tästä ylimääräinen hinta.

Edellä olevia hintoja ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä lukuisten yritysten kohdalla 25 000 vierailua kattava Starter-paketti on enemmän kuin riittävä – etenkin Suomen mittapuulla.

Mikäli tarvitset servereitä ainoastaan tietokannan ylläpitoon, tällöin 18 Yhdysvaltain dollaria kuukaudessa maksava Databases-palvelu on vaihtoehto. Kaikkein edullisin Kinstan tarjoama palvelu on Applications, joka maksaa seitsemän Yhdysvaltain dollaria kuukaudessa, mutta tätä ei siis ole tarkoitettu itsessään WordPress hosting -palveluksi.

Olemassaolevan verkkosivuston siirtämiseen Kinstaan löytyy kaksi toteutustapaa

Kinsta tarjoaa webhotellina ilmaiseksi verkkosivustosi migraation eli siirtämisen hostingpalvelusta toiseen; muistathan, että tämä onnistuu vain WordPress-sivustojen osalta, sillä Kinsta on WordPress hosting -palvelu. Yleisesti ottaen siirto tapahtuu verrattain nopeasti, jopa muutamissa tunneissa, mutta sivustosi saattaa olla jonkin aikaa alhaalla siirtoprosessin aikana.

Mikäli haluat kuitenkin pitää huolen siitä, ettei sivustosi ole missään vaiheessa alhaalla, tällöin migraatio tulee hoitaa omatoimisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta migraation hoitamisesta omatoimisesti, ja et ihan tarkalleen tiedä mitä olet tekemässä, tällöin asia kannattaa jättää ammattilaisen käsiin, ettei siirtoprosessissa mene mikään pieleen. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi minuun, sillä hoidan mielelläni sivustosi migraation toisesta webhotellista Kinstaan.

Mikäli kuitenkin päätät hoitaa homman omatoimisesti, toimi seuraavan ohjeistuksen mukaisesti:

  1. Mene MyKinsta-hallintajärjestelmään ja lähde liikkeelle tyhjästä WordPress-installaatiosta valitsemalla “Add a brand new WordPress install”.
  2. Valitse lokaatio, täytä muut kentät ja valitse “Don’t install WordPress”.
  3. Kirjaudu vanhalle sivustollesi SFTP:n kautta ja lataa kaikki WordPress-tiedostot.
  4. Mene webhotellissa, josta olet siirtämässä sivustoasi, tietokanta-osion (database) tai vastaavan kautta phpMyAdmin-kohtaan. Valitse sivustosi tietokanta, klikkaa kaikki boksit aktiivisiksi (riippuu vanhasta hostingpalvelustasi, miten toteutettu) ja valitse “Export”.
  5. Tallenna tietokanta tietokoneellesi SQL-muodossa.
  6. Palaa takaisin MyKinsta-hallintajärjestelmään, valitse kohta “Sites”, valitse verkkosivustosi, täytä SFTP-tiedot ja lataa tietokanta samaan paikkaan, jossa se oli vanhalla sivustollasi.
  7. Mene Kinsta-hallintajärjestelmässä kohtaan “Info” ja valitse “phpMyAdmin”.
  8. Klikkaa kaikki boksit aktiivisiksi, aivan kuten teit vaiheessa neljä (vanha hostingpalvelu), valitse “With selected: dropdown list” ja valitse “Drop”.
  9. Muokkaa wp-config.php-tiedostoa Kinstan ohjeistuksen mukaisesti.

Kuten ehkä edellä olevasta ohjeistuksesta huomaat, verkkosivujen migraatio omatoimisesti toteutettuna ei ole mikään maailman yksinkertaisin tehtävä. Kannattaa siis miettiä sen jättämistä Kinstan tai ulkopuolisen ammattilaisen hoidettavaksi, mikäli olet vähääkään epävarma asiasta.

Kinsta Suomi – arvostelu: vähintäänkin yksi parhaista hostingpalveluista WordPress-sivustoille

Tässä Kinsta Suomi -loppuyhteenvedossa haluan vielä käydä kertaalleen läpi tähän WordPress hosting -palveluun liittyviä asioita ja yksityiskohtia. Teen tämän niin sanottujen plussien ja miinusten muodossa – nimenomaan suomalaisesta näkökulmasta katsottuna.

Plussat:

  • Erikoistunut WordPress-julkaisujärjestelmällä tehtyihin verkkosivuihin
  • Korkea suorituskyky sivustolle kuin sivustolle, räätälöityjen pakettien mukaan
  • Erinomainen ja palkittu asiakastuki
  • 30 päivän mittainen rahat takaisin -takuu
  • Helppokäyttöinen hallintapaneeli
  • Käytössä Googlen pilvipohjaiset palvelinkeskukset ympäri maailman
  • Ei jaettuja ja kilpailevia resursseja muiden sivustojen kanssa
  • Servereitä eri puolilla maailmaa, joista valita verkkosivustosi sijainti
  • 99,9 % uptime eli käytettävyysaika
  • Nopea ja ilmainen migraatio toisesta hostingpalvelusta Kinstaan
  • Automaattiset varmuuskopiot

Miinukset:

  • Webhotelli vain WordPress-sivustoille
  • Kohtalaisen korkeat hinnat verrattuna osaan kilpailijoista
  • Hallintapaneelin käyttö ja asiakaspalvelun kanssa asioiminen ei onnistu suomeksi
  • Ei domainin eli verkkotunnuksen rekisteröintipalvelua
  • Osa WordPress-lisäosista ei käytettävissä
  • Rajoitettu tallennustila ja kuukausittaiset vierailumäärät: määrien ylittyessä veloitetaan lisähinta

Verkkokaupan markkinointi

Verkkokaupan markkinointi on merkitykseltään äärimmäisen tärkeää, oli sitten kyseessä jo pidempään olemassaollut verkkokauppa tai täysin uusi verkkokauppa.

Tuottavuuden parantaminen – 3 todistetusti toimivaa tapaa

Miten saada enemmän aikaan vähemmässä ajassa? Lue tästä vinkkini työajan tehostamiseen.

Google Demand Gen

Discovery-kampanjat siirtyivät historiaan ja korvaajaksi tuli Google Demand Gen.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi voi siivittää yrityksesi parhaimmillaan menestykseen, kun taas sen puute voi tuhota hyvänkin bisneksen.

Konversioaste – näin mittaat sen nettisivuillasi

Konversioaste on sivuston tavoitteen toteuttaneiden kävijöiden suhde kokonaiskävijämäärään.

Google Display-mainonta

Google Display -mainonta tavoittaa 90 prosenttia kaikista internetin käyttäjistä ympäri maailman.

Sampsa Vainio on digitaalisen markkinoinnin konsultti

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 35-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 9 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 26.6.2023.