Analytiikka- ja mittaustyökalu verkkosivuja varten

Näe mitä käyttäjät tekevät sivustollasi

Hotjarin avulla voit nähdä mitä käyttäjät tekevät sivustollasi ja sen jälkeen optimoida käyttäjäkokemuksen löytämäsi perusteella. Hotjar tarjoaa laajan valikoiman erilaisia työkaluja joiden avulla voit analysoida kävijöittesi käyttäytymistä sivustolla.

Heatmaps

Lämpökartat näyttävät mitä elementtejä käyttäjät klikkaavat ja kuinka pitkälle he keskimäärin jaksavat skrollata sivustollasi. Heatmapin avulla voit esim. selvittää luuleeko kävijäsi ei-klikattavia elementtejä linkeiksi tai että klikkaako kukaan tärkeintä CTA-painikettasi.

Hotjar näyttää mitä elementtejä käyttäjät klikkailevat

Recordings

Recordings, eli nauhoitukset, ovat videokaappauksia kävijöittesi hiirenliikkeistä. Näet siis suoraan mitä he tekevät sivustolla; mitä he klikkaavat, miten he liikkuvat, mihin he pysähtyvät miettimään ja niin edelleen. Nauhoitusten avulla näet mitkä kohdat sivustollasi estää kävijöitä tekemästä sitä minkä takia he tulivat sivustolle, esim. mitkä lomakekentät tuottavat eniten ongelmia jne.

Polls

Polls, eli kyselyt, auttavat sinua ymmärtämään enemmän kävijöistäsi ja heidän tarpeistaan. Simppelin kyselyn avulla voit selvittää esim. minkä takia kyseinen kävijä tuli sivustollesi tai mikä estää häntä ottamasta yhteyttä sinuun tai tilaamasta tuotetta verkkokaupastasi.

Selvitä miksi kävijöistä ei tule asiakkaitasi

Hotjar on täydellinen työkalu sinulle joka teet A/B-testausta, sillä sen avulla voit itse nähdä mitkä asiat aiheuttavat ongelmia kävijöille tai mitkä tekijät estävät heitä ostamasta sinulta. Kun näet missä ongelma on, voit kehittää siitä A/B-testin ja testata onnistuitko poistamaan ongelman.

Sampsa Vainio farkkutakissa

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 34-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 6 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 26.10.2019.