Google Search Console

Hyödyllinen työkalu hakukoneoptimointiin

Mikä on Google Search Console?

GSC (entinen Google Webmaster Tools) on varsinkin vanhan koulukunnan hakukoneoptimoijien ykköstyökalu. Työkalu on täysin ilmainen ja kuka tahansa voi ottaa sen käyttöön sivustollaan, olettaen että hänellä on joko pääsy palvelimelle jossa sivusto sijaitsee tai että hänellä on admin-oikeudet kyseisen sivuston Google Analyticsiin.

Seuraa avainsanojen sijoituksia

GSC näyttää sinulle millä avainsanoilla kävijät ovat löytäneet sivustollesi orgaanisista hakutuloksista, kuinka monta näyttöä (impression) olet saanut milläkin avainsanalla sekä mikä sivustosi klikkausprosentti on avainsanoille. Näet myös millä sijalla sivustosi keskimäärin näkyy orgaanisissa hakutuloksissa ja voit seurata dataa muutaman kuukauden ajalta.

Googlen tärkeät viestit ja ilmoitukset

Mistä tiedät että sivustosi on saanut rangaistuksen Googlelta? Ensimmäinen paikka mihin saat ilmoituksen asiasta on Google Search Console. Täällä Google ilmoittaa sinulle kaikista ongelmista sivustosi kanssa (404-virheet, käytettävyysongelmat, spam-linkit jne.) ja voit myös reagoida niihin käyttämällä esim. Disallow Toolia spam-linkkien torjuntaan.

Sitemap.xml

Työkalun kautta voit myös ladata sivustollesi sitemapin, eli sivustokartan, joka auttaa Googlea löytämään kaikki sivustosi alasivut ja näin ollen auttaa hakukoneoptimoinnissa. XML-sitemapin voit luoda esim. osoitteessa https://www.xmlsitemaps.com/ tai käyttämällä Yoast WordPress SEO pluginiä jos sinulla on WordPress-sivusto.

Sampsa Vainio farkkutakissa

Sampsa Vainio // Digily Oy

Olen 34-vuotias digitaalisen markkinoinnin konsultti Helsingistä. Viimeisen 6 vuoden ajan olen pyörittänyt 1-miehen digitoimistoa nimeltä Digily Oy. Koulutukseltani olen KTM (Åbo Akademi, 2014), pääaineena tietojärjestelmätiede. Yrittäjänä minulla on yli 10 000 tuntia kokemusta digimarkkinoinnin tekemisestä asiakkailleni, ja olen konsultoinut verkkonäkyvyydessä yli 100 yritystä Suomessa ja ulkomailla.

Tätä sivua on muokattu viimeksi: 26.10.2019.